بلاگ بلاگ .

بلاگ

ساخت قالب گوش

قالب سمعک
سمعک ها از نظر شکل ظاهری به سمعک های داخل گوشی، پشت گوشی و رسیور در کانال تقسیم می شوند. سمعک های پشت گوشی به تنهایی قابل استفاده نیستند و نیاز به قالب دارند. برای سمعک های داخل گوشی هم احتیاج به قالب گیری می باشد. قالب گوش از چند بخش تشکیل شده که شامل مجرای خروجی، تیوب و لوله تهویه می شوند. وظیفه مجرای خروجی، انتقال صدا به مجرای گوش است. تیوب قالب هم صدا را از سمعک به مجرای گوش می فرستد. لوله تهویه که در برخی از قالب ها وجود دارد، موجب بهبود کیفیت صدا می گردد.

قالب سمعک چه وظایفی دارد؟
قالب سمعک صداها را از سمعک پشت گوشی به درون گوش انتقال می دهد. علاوه بر این از سوت زدن سمعک و نشت صدا جلوگیری می کند. یکی دیگر از وظایف قالب سمعک، نگه داشتن سمعک بر روی گوش است.

قالب سمعک
انواع قالب سمعک
سمعک وسیله ای است که برای بهبود کم شنوایی به کار می رود. استفاده همزمان سمعک و قالب آن موجب می شود تا فرد، کیفیت صدای بهتری را تجربه کند. قالب های سمعک را از جنس نرم و یا سخت می سازند. این قالب ها از طریق یک تیوب پلاستیکی ظریف به سمعک پشت گوشی متصل می شوند. به طور کلی امکان ساخت قالب های سمعک برای هر نوع سمعک با هر برندی وجود دارد.

مدل های قالب سمعک
قالب سمعک را به شکل های مختلفی می سازند. در این قسمت به برخی از آنها اشاره می کنیم.

قالب شل
(Shell)
قالب نیمه شل
قالب CIC
قالب کانال
قالب لوله نازک
قالب اسکلتون
قالب سمعک جیبی
این نوع از قالب ها می توانند تمام قسمت صدفی گوش را پر کنند. قالب شل را به صورت تو پر می سازند و به همین علت نسبت به سایر قالب ها، سنگین تر است. بخش مارپیچ گوش هم جزء قالب به شمار می رود. برای افرادی که افت شنوایی ملایم تا شدید دارند، مناسب است.

قالب شل و نیمه شل سمعک

دلایل قالب گیری گوش برای سمعک
- ثابت ماندن سمعک درون گوش
- جلوگیری از ورود صدای باد
- بهبود کیفیت صدا و کاهش مقدار نویز
نگهداری از قالب های گوش و سمعک
برای شستن این قالب ها از محلول آب ولرم و صابون استفاده نمایید و به وسیله یک پارچه نرم آنها را خشک کنید. برای این کار می توانید از برس های مخصوص کمک بگیرید. قبل از استفاده از قالب گوش، مطمئن شوید که کاملا خشک است. قالب گوش خود را به صورت منظم تمیز کنید تا آسیبی به آن وارد نشود.

رنگ قالب سمعک
قالب های سمعک را می توان با رنگ های مختلفی تهیه نمود. معمولا برای کودکان از قالب های رنگی استفاده می شود. با افزایش سن کودک نیاز به قالب گیری مجدد می باشد. آنها می توانند از رنگ های مختلف قالب سمعک استفاده کنند.

 

رنگ قالب سمعک

ساخت قالب گوش
برای ساخت قالب سمعک گوش و قالب سمعک چندین مرحله وجود دارد. این فرایند در 3 مرحله انجام می شود و فرد هیچ دردی در زمان قالب گیری احساس نمی کند.

مرحله اول :
معاینه گوش
مرحله دوم :
مرحله سوم :
شنوایی شناس در گام اول، گوش فرد را معاینه می کند. این کار را با استفاده از دستگاهی به نام اتوسکوپ انجام می دهد. به کمک این دستگاه داخل گوش فرد را نگاه می کند تا مطمئن شود که گوش فرد تمیز و سالم است. وی از طریق معاینه گوش متوجه می شود که امکان قالب گیری وجود دارد یا خیر. اگر مجرای گوش خارجی یا پرده تمپان آسیب دیده باشد، قالب گیری را انجام نمی دهد. در غیر این صورت ممکن است آسیب بیشتری به گوش وارد شود. در صورتی که جرم گوش وجود داشته باشد، قالب گیری انجام نمی شود. چون جرم گوش باعث می شود تا قالب مشابه ساختار گوش خارجی فرد نشود.
ساخت قالب ضد صوت گوش
ساخت قالب ضد صوت گوش با هدف محافظت از گوش در برابر صداهای بلند و آزاردهنده صورت می گیرد. همگی ما در محیط زندگی و کار خود صداهای مختلفی را می شنویم. معمولا صداهایی که در اطراف ما ایجاد می شوند، در سطح ایمن قرار دارند و آسیبی به سیستم شنوایی ما وارد نمی کنند.

اما گاهی اوقات، شدت صداها به قدری زیاد است که از این حد ایمن می گذرد. چنین صداهایی برای شنوایی انسان مضر هستند. زمانی که انسان برای مدتی در معرض این صداها قرار بگیرد، دچار مشکلات شنوایی می شود. در این حالت، ساختارهای حساس گوش داخلی فرد صدمه می بینند. به این ترتیب، قدرت شنوایی انسان کاهش می یابد. کم شدن شنوایی بر کیفیت زندگی افراد تاثیر می گذارد. برخی افراد برای جلوگیری از این مسائل، از قالب های ضد صوت گوش استفاده می کنند.


قالب محافظ گوش
قالب هایی از جنس سیلیکون نرم و انعطاف پذیر هستند که متناسب با گوش افراد ساخته می شوند. این قالب ها ضد حساسیت بوده و قابل شستشو می باشند. سطح بیرونی قالب های محافظ گوش با مواد نانو پوشیده شده است.


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۵ مهر ۱۴۰۱ساعت: ۰۱:۵۶:۰۴ توسط:سارا موضوع: نظرات (0)