بلاگ بلاگ .

بلاگ

پروفیل استیل 304

اختراع فولاد ضد زنگ به عنوان یکی از مهم ترین اختراعات بشر شناخته می شود. امروزه از فولاد ضد زنگ در صنعت، ساختمان سازی و زندگی روزمره استفاده می کنند. یکی از محبوب ترین انواع پروفیل در بازار، پروفیل استیل است.

پروفیل استیل چیست؟
قطعاتی از فولاد ضد زنگ یا استنلس استیل هستند که دارای سطح مقطع یکسانی می باشند. این قطعات در قسمت های درب و پنجره به کار می روند. آلیاژ پایه پروفیل های استیل از آهن می باشد و کمتر از 0.2 در آنها کربن وجود دارد. کروم موجود در استیل، موجب مقاومت در برابر زنگ زدگی می شود. در تولید پروفیل استیل از فولاد ضد زنگ با درجه های مختلف استفاده می کنند. پروفیل استیل تولید شده از گریدهای 304، 316 و 201 کاربرد بیشتری دارند.
مشخصات پروفیل استیل
این پروفیل ها در برابر حرارت و خوردگی مقاومت می کنند. از دیگر ویژگی های پروفیل های استیل می توان به قابلیت بازیافت و ظاهر جذاب آنها اشاره کرد. ضمن اینکه طول عمر این پروفیل ها نسبت به هزینه آنها مطلوب می باشد.
پروفیل استیل 304
یکی از انواع استاندارد پروفیل استیل است و در اصطلاح به آن استیل نگیر گفته می شود. دلیل این امر هم عدم جذب آن توسط آهنربا می باشد. در واقع پروفیل استیل 304 خاصیت مغناطیسی ندارد. این نوع پروفیل استیل دارای خاصیت فرم دهی و جوش پذیری بالایی است. به همین دلیل جزء پر کاربردترین گریدهای استیل می باشد.
پروفیل استیل
پروفیل استیل 304
ویژگی های پروفیل استیل 304
این پروفیل دارای مقاومت کششی بالایی است و عملیات جوشکاری به راحتی بر روی آن انجام می شود. ضمن اینکه در برابر فرسایش سطحی و ساختاری و عملیات حرارتی مقاومت بالایی دارد. یکی دیگر از مشخصات پروفیل استیل 304 ، سطح براق آن است.
پروفیل استیل 304 در اندازه های 2، 3، 4/3، 8/3، 4، 5، 6 و 8 با ضخامت 3-0.5 میلی متر تولید می شود. معمولا طول شاخه های آن 6 یا 12 متر است. استحکام کششی پروفیل استیل 304 بسته به فرایند تولید 750-540 می باشد. در ترکیب عناصر اصلی آن 0.08% کربن، 10.5-8% نیکل و 20-18% کروم وجود دارند.
کاربرد پروفیل استیل 304
امروزه از پروفیل استیل 304 در کارخانجات آب معدنی، مواد غذایی، فعالیت های هسته ای، تاسیسات کارخانجات، تولید نرده ها، چرخ های صنعتی، برق کشی خطوط تولید کارخانه ها، کلاف های ساختمانی و ... استفاده می کنند. علاوه بر این پروفیل استیل 304 برای تولید کلاف های نیروگاه ها و تست موشک هم به کار می رود.به طور کلی از پروفیل استیل 304 در صنایع کشاورزی، خودروسازی، صنایع غذایی، صنایع دارویی، مبلمان، ساخت حفاظ، سازمان های نیروهای مسلح، تاسیسات کارخانه ها و فعالیت های زیردریایی استفاده می شود.
انواع پروفیل استیل
پروفیل استیل با توجه به جنس، وزن، کاربرد و سطح مقطع به چندین گروه دسته بندی می شود.
پروفیل استیل 201 : برای تولید این نوع پروفیل از فولاد ضد زنگ گرید 201 استفاده می کنند. مقاومت پروفیل استیل 201 در شرایط محیطی سخت نسبت به سایر انواع استنلس استیل کمتر است. به همین علت بیشتر برای تولید درب و پنجره به کار می رود. از این نوع پروفیل در محیط هایی که احتمال زنگ زدن و خوردگی کم است، استفاده می کنند. یکی از مزایای بارز این نوع پروفیل در مقایسه با انواع دیگر پروفیل، قیمت ارزان تر آن می باشد.
- پروفیل استیل 304 : جزء پر کاربردترین انواع پروفیل به شمار می رود. شکل دهی آن به راحتی امکان پذیر است و قدرت جوش پذیری بالایی دارد. این عوامل باعث محبوبیت پروفیل استیل 304 شده است. خواص مکانیکی و شیمیایی این نوع پروفیل باعث شده تا در صنایع لبنی، مواد غذایی، ساخت وسایل آشپزخانه، تجهیزات پزشکی و سازهای موسیقی مورد استفاده قرار بگیرد. علاوه بر این، برای حمل برخی اسیدها و مواد شیمیایی خاص هم از فولاد ضد زنگ 304 استفاده می کنند.
- پروفیل استیل 316 : مقاومت بالای این نوع پروفیل در برابر حرارت و خوردگی موجب شده تا در صنایع مختلف از آن استفاده شود. امروزه در صنایع کاغذ، آب معدنی، غذایی، هوا و فضا و صنایع شیمیایی از پروفیل استیل 316 استفاده می کنند.
- پروفیل استیل دکوراتیو : برای تولید این نوع پروفیل از انواع مختلف فولاد ضد زنگ استفاده می کنند. نام دیگر آن، پروفیل استیل درزدار است. معمولا با استفاده از ورق های استیل نازک تهیه می شود. چون بیشتر برای امور تزئینی به کار می رود. پروفیل استیل دکوراتیو، سطحی صاف و صیقلی دارد و در مقابل تغییرات جوی مقاومت می کند. به همین علت بیشتر در نمای داخلی و خارجی ساختمان به کار می رود.
- پروفیل استیل U و Z : از این نوع پروفیل در ساخت درب، پنجره و سقف استفاده می کنند.
مقایسه پروفیل استیل 304 و 201
این پروفیل ها از نظر قیمت، میزان مقاومت، رنگ، محیط و فرم دهی با هم متفاوت هستند. در پروفیل استیل 304 درصد بیشتری از کروم وجود دارد. به همین علت قیمت بالاتری دارد. مقدار نیکل موجود در پروفیل استیل 201 کمتر از 304 است. به همین علت این پروفیل مقاومت کمتری در برابر ضربات از خود نشان می دهد. علاوه بر این، پروفیل استیل 304 در برابر زنگ زدگی کاملا مقاوم است. اما پروفیل 201 این طور نیست.رنگ پروفیل استیل 201 تیره تر از 304 می باشد. این امر به دلیل مقدار بیشتر عنصر منگنز است. با گذشت زمان، رنگ آن کدرتر می شود. از پروفیل استیل 304 در فضاهای داخلی و خارجی و مرطوب می توان استفاده کرد. در حالی که پروفیل استیل 201 در فضاهای داخلی و در مناطقی که هوای خشک دارند به کار می رود. قابلیت فرم دهی پروفیل استیل 304 بسیار بالا است ولی ماشین کاری استیل 201 به سختی صورت می گیرد. نحوه تولید پروفیل استیل
بسته بندی و فروش پروفیل استیل
پروفیل ها را از نظر بسته بندی و فروش به دو دسته ی سبک و سنگین دسته بندی می کنند. پروفیل استیل سبک با نام صفحه استیل برد نیز شناخته می شود. این نوع پروفیل را در اشکال مختلفی مانند قوطی، نبشی، مربعی، مستطیلی و ... تولید می کنند.
پروفیل های سبک با استفاده از ورق نورد سرد (ورق های روغنی) تولید می شوند. این پروفیل ها برای تولید لوازم خانگی، راه پله و نرده، دوچرخه سازی، موتورسازی، لوازم جانبی خودرو، صنعت مبلمان و میز و صندلی به کار می روند. اما پروفیل های استیل سنگین در ساخت و ساز، تولید دستگاه های صنعتی و خودروسازی مورد استفاده قرار می گیرند.
تقسیم بندی پروفیل استیل سبک بر اساس شکل ظاهری
پروفیل استیل را با توجه به شکل ظاهری به دو دسته ی پروفیل باز و بسته تقسیم می کنند. محصولاتی مانند تیرآهن، ناودانی، نبشی، تسمه و میلگرد جزء پروفیل های باز محسوب می شوند. از پروفیل های بسته هم می توان به محصولاتی مانند قوطی، لوله، HSS و برخی از پروفیل های فریم درب و پنجره اشاره کرد.

تشخیص انواع پروفیل استیل
پروفیل های استیل از نظر ظاهری تفاوت چندانی با هم ندارند. اما استانداردهای مشخصی دارند که برای جداسازی آنها به کار می روند. افراد نمی توانند با دیدن پروفیل استیل، استاندارد و کد آن را تشخیص دهند. خواص فیزیکی پروفیل در استانداردهای مختلف متفاوت می باشد. به همین علت باید در زمان خرید این محصول، دقت زیادی کرد.

نحوه محاسبه وزن پروفیل استیل
وزن پروفیل استیل را به چند روش می توان محاسبه نمود.
از طریق جدول وزنی استاندارد مورد استفاده در تولید آن ( این جدول در کاتالوگ شرکت سازنده وجود دارد.)
با استفاده از جدول اشتال
به وسیله مطالعه ی جدول وزن پروفیل ( لازم به ذکر است که این جدول تفاوتی با جدول وزن پروفیل استیل ندارد.)
استفاده از فرمول زیر :

1000/(ضخامت* عرض*طول*چگالی آهن) = وزن پروفیل استیل


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۵ مهر ۱۴۰۱ساعت: ۰۲:۱۸:۳۵ توسط:سارا موضوع: نظرات (0)